söndag 26 september 2010

...om att inte vara girig.

Kom och köp!! Kom och köp!! Färska varor! Diverse varor! Kom och köp!!

Ja familjen Dahlbom håller på med ett litet projekt, litet men oändligt. Vi håller på att sälja av så mycket vi kan av alla de möbler som står och samlar damm i Fjälkinge samt en del av de saker som vi har här hemma i Mariapark. Det gäller allt ifrån stolar, bord, mynt, golfklubbor och tavlor. Att ta foton på grejorna är inte särskilt svårt, och att sätta in annonserna är inte heller särskilt svårt. Det som dock är svårt är att sätta priset på grejorna. Vad begär man för fyra jubileumsmynt i guld? Man letar lite på nätet och får ett hum men ska man tänka girigt eller ska man tänka att man vill bli av med "skräpet"? Oftast så vill jag bara bli av med skräpet men samtidigt vill jag inte skänka bort sakerna. Jag är definitivt inte girig och det tror jag skiner igenom när jag säljer två soffor för 200kr! Nä girighet är inget för mig. Då skänker jag nog heller till rätt person. Så kom och köp, kom och köp!! Ni vet vart jag finns. =)

lördag 18 september 2010

...om att hitta rätt strumpor till lillgrabben.

Det blir ett kort inlägg idag. Soffan och frun lockar mer än att sitta framför datorn och häcka.
Som titeln kanske skvallrar om så har vi köpt små små strumpor till lillgrabben, ja inte bara strumpor. Det blev faktiskt fyra bodys, en tunn bäveroverall och som sagt två par strumpor. Allt för under sexhundra kronor, inte helt farligt kan jag tycka. Värre är det med napphållare, de kan kosta mer än hundra kronor! Hundra spänn för en liten liten bit tyg, löjligt! Jag kommer aldrig köpa en enda napphållare om jag så ska sätta mig ner och virka en helt själv. Här kommer lite bilder.

måndag 13 september 2010

...om det här med komprimerad energi.

Ja det låter kanske tråkigare än vad det faktiskt är, eller så är det precis så tråkigt som det låter. Hur som helst. Har tänkt lite på det här med energi. Alla vet vi ju om att vi gör av med energi när vi gör saker. Vi målar en tavla och vi brukar energi vid varje penseldrag. Vi lagar mat och vi använder samma energi där. Muskelenergi som krävs när vi rör runt i grytan och även ren allmän energi här från jorden som vi använder när vi gör de enklaste saker. Så tänk hur galet mycket energi det måste gå åt eller användas/omvandlas när ett litet foster ska växa till en fullvuxen bebis under lopper av +- nio månader. Inte konstigt att en mamma blir trött. All den där energin skulle ju trötta ut vem som helst, elitidrottare eller brandman. Lite som ett svart hål (för det är väl typ så de funkar?!), först ingenting och sen en massa energi som samlas och helt plötsligt BOOM! Liv. Overkligt men samtidigt så jäkla verkligt. Jag blir upphetsad och trött på samma gång.